Menu Sluiten

Een goede werkplek?

Het is niet gemakkelijk een goede werkplek te creëren.

Een goede werkplek is voor iedereen anders. De een wil strak en modern, de ander wil juist meer een warme sfeer met planten en leuke warme meubelen. De trend is ook zichtbaar in nieuwe kantoor verhuur modellen, flexibel, sfeervol. In Managersonline wordt de opmerking “kantoor inrichten is maatwerk” verder uitgebreid besproken.

Daglicht en verblinding:

Een zeer belangrijk aspect is het daglicht op de werkplek, voldoende en het liefst natuurlijk daglicht is noodzakelijk voor goede prestaties, concentratie en vermindert ziekteverzuim. De toepassing van gordijnen komt dan al snel om de hoek kijken. Immers, het beïnvloeden van daglicht door de toepassing van gordijnen is belangrijke optie.

Een ruimte inrichten start bij de basis. Je begint dus bij de vloer en de muren. Direct daarop volgen de gordijnen. Je denkt misschien dat een kantoor geen gordijnen nodig heeft, maar dat is een misverstand. Het is immers helemaal niet fijn om te werken als de zon naar binnen schijnt. Of ’s winters, als de zon laag staat en je verblindt. Een kantoor dat tegenover een woning gebouwd is, kan ook door gordijnen wat privacy krijgen. (bron: managersonline)

Mogelijke toepassingen:

Er is veel keuze in gordijnen. Het is verstandig een goede adviseur te raadplegen. Vooral op beeldschermwerkplekken, maar ook in moderne woningen met grote glasoppervlakten is het noodzakelijk om de juiste keuze te maken.

 

Lees meer over gordijnen.